torsdag 25 augusti 2016

22-24/8
Måndag. Gick upp till butiken direkt på morgonen för att höra med en mekaniker om det skulle kunna gå att reparera växellådan, men enligt han så gick det inte att få tak i nytt kugghjul, utan det var en helt ny växellåda som gällde, problemet var kanske bara att få tag i en likadan. Tjejen i disken börja leta på nätet och jag gick till båten och Googlade och hitta en återförsäljare i Grekland, tillbaka till butiken och berätta, vi ringde dit och dom hade en lika dan, behövde bara veta utväxlingen på den, så tillbaka till båten och räkna kuggar, ny växellåda beställ vid ett tiden och den skulle troligen komma dagen efter, flyt.
Tisdag. Här är 38 grader varmt nu så man gör inte så många knop om dagarna, men lite små pyssel, städa tvätta, fixa med motorn, handla mm.
På eftermiddagen kom växellåda, men nu visade det sig att det var fel fäste för montaget i båten på den, så ringa och höra om det gick att byta, blev lite komplicerat, så det hela sluta i att vi bestämde att ta fästet på den gamla växellådan och sätta på den nya, men mekanikern hade gått hem för dagen så jag fick återkomma nästa dag.
Dom hade lovat åskoväder i dag, men det drog förbi Nydri, hörde att en by på andra sidan av Lefkas hade åskan, eller kanske rättare sagt blixtarna, slagit ut alla elektricitet i hela byn
Michele har fått nya gäster i sin båt, två kompisar som brukar segla med han ibland, två kvinnor från hans hemtrakter, kommer en tredje på fredag, på kvällen gick vi fyra ut och käka Gyros tillsammans.
Onsdag. Mekanikern skulle fixa till bytet under förmiddagen, men då dök det upp nya problem, med att motorn inte passa på den nya växellådan, så det hela sluta med att han plocka ut innehållet i den nya och satte det i den gamla, pust, mycket som skall stämma.
Sista problemet kom när jag skulle montera den, den ville inte gå på axeln ordentlig, men med milt våld och tre timmars svett så var den på plats, prova ankra i morgon.

På kvällen hade vi gemensam middag i Micheles båt, pasta med pastasås gjord på färska grönsaker och färsk tonfisk.

Den nya växellådan.

Den gamla, här ser man att det skiljer i fästena.

Motor och växellåda målad och ihopmonterad.

Monterad på plats i båten

Påfyllning av vatten, gäller att passa på när man har tillgång till det.

Marinans butik och verkstad, kan varmt rekommendera dom.

Huvudgatan i Nydri, på kvällen blir detta gågata.

Utsikt från strandpromenaden.

Här är det in mot bukten, man kan skymta bryggorna där borta, där jag ligger.

Den stora kajen längs med strandpromenaden, här ligger dom stora båtarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar