onsdag 6 juli 2016

30/6-6/7
Jag stannade kvar även på onsdagen i Volos för att fixa lite med det sista som behövdes innan avfärd, har ju ingen brådska, inga tider att passa eller ställen att vara på en viss tid, så nu får det bli lite dags eller veckoplanering och ta det som det kommer.
På torsdagen så segla jag tillbaka ut till Skopelos och Agnondas som är en liten by på sydsidan på ön, några få hus och några pensionat, en lite strand och två restauranger är vad som finns här, trevligt lugnt ställe.
På fredagen tog jag mig vidare till ön norr om Skopelos, Alonnisos och ankra i viken ormos votsi, här hade jag nästa klippor på tre sidor om mig och det fanns små grottor i klipporna, så det blev lite snorkling längs klippkanterna och bort till en av grottorna.
På lördagen bar det av till ön Nisos Peristeri och viken Vasiliko, det är en lite vik som går in mitt på ön, i viken ligger det tre hus och ett litet båtvarv, det var jag och en båt till som låg här för natten.
Söndag, jag tog mig de 16 sjömilen till nästa ö norr över, N kira Panayia och viken Planitis, här finns ingen som bor på denna ö, en öde ö, finns bara vildgetter och fåglar.
Viken som jag ankra i har bara en smal ingång och ligger helt skydda från havet och vindarna utanför, vi var 7 båtar som hade ankrat här för natten, på kvällen när det hade blivit mörkt låg jag på däck och titta på stjärnorna, här ute där som inte finns några ljus från land ser man dom fantastiskt väl.
Måndag, jag fundera på att stanna en natt till då detta var en fantastisk fin ankarevik, men väderprognosen som jag hade laddat ner några dagar innan, här fanns ingen täckning på telefonen, sa att det skulle bli mindre gynnsamma vindar, från tisdagen och de närmaste dagarna där efter, så det fick bli avfärd mot Khalkidiki och Port Koufo, prognosen sa, nordlig vind, motvind, på förmiddagen, men vridande till västlig och avtagande efter lunch, så vid 10 tiden gav jag mig iväg norröver, det var 40 sjömil dit, så ingen längre sträcka, jag vill dock vara framme innan det blir mörkt, alltid svårt att ankra i okända vika i mörkret.
Tisdagen, blev inte mycket gjort i dag, bad, läsa bok, fundera på var jag tar vägen här näst.

Onsdag, i dag proviantera jag lite i den lilla lokala super marketen och fixa lite med båten och fundera igen på var jag seglar till nu. På eftermiddagen hade jag bestämt mig, det får bli på andra sidan på Sithonia, den mittersta av halvöarna som jag också är på nu, det är tre halvöar som en hand med tre fingrarna som går ut här, där på andra sidan skall det finnas några öar där man kan gå in bakom och ankra och ha dom  som skydd, här i denna delen finns mest vikar och hamnar och en del av hamnarna är ganska dyra, typ med priser som i Italien.

Här ligger jag förtöjd längst ut på kajen i Agnondas.

Agnondas längst in i viken, lite lokala båtar, stranden och restaurangerna.

Samma, men från annan vy.

Påväg norröver, man kan här se Alonnisos och Nisos Peristeri.

Ankareviken på Alonnisos.

Vy inifrån och ut, man kan även se den största grottan här.

Nisos Peristeri och viken Vasiliko

På stranden på Nisos Peristeri låg detta skeppsvrak.

Ön N kira Panayia.

Här är ingången till viken på N kira Panayia

Solnedgång i ankarviken på N kira Panayia.

Här ligger jag nu i Khalkidiki och Port Koufo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar