lördag 22 augusti 2015

20/8
I dag gick jag upp klockan sju, satte på kaffe och började packa ihop för avfärd, ankaresegel skulle ner grejor stuvas undan, dingen hade jag lagt på däck kvällen innan, när allt detta var färdigt kom det spännande, var låg mitt ankare i förhållande till dom andra båtarna, höll tummarna att det inte låg under eller bortom någon båt.
När jag börja köra upp det så kom jag närmare och närmare båten framför och till sist så var jag över ankaret, som låg ca 4 m vid sidan om båten framför mig, så allt bra, lite tur.
Jag kom iväg strax innan åtta och satte kurs mot Napoli bukten.
Väl framme efter 9 timmar så hitta jag en liten plats i viken jag sett ut, här var ganska många som ankrar för dagen, vilket det ofta är här, dom försvinner sedan vi 7 tiden och då tunnar det av i ankare viken.

I natt ligger jag i en liten ankarevik nedanför en gammal borg vid staden Procida på ön I. Di Procida på andra sidan av bukten kan jag se ön Capri och inne i bukten ser jag lamporna från Napoli.

Den här låg på ön Ponza, är lackerad i en briljant lack som skiftar färg i solen och den har olika belysning på natten, första natten var den röd, andra grön.

En gammal fästning på ön Ischia.

Samma från andra hållet, tänkte först ankra på baksidan, men där var ganska fullt.

Här vid ön Procida nedan för den gamla borgen hitta jag en plats.

Här är man på väg ut för att sätta garn, en liten båt på släp med en som kan ro den i. 

Här man man skymta Capri.

Samma ankarevik men med staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar