onsdag 12 augusti 2015

10-11/8
På morgonen efter frukosten så gick vi och betala till mannen som i går sa att kontoret var stängt, i dag var det öppet och han hade det på fickan kan man säga och i går var väl fickan stängd, passa även på att få en väderinformation, är dock lite si och så med hur man skall tolka informationen, det vi fick veta var att det skulle regna lite men i stort sett ingen vind, så vi besluta oss för att vi ger oss i väg till nästa utsedda hamn som var Riva di Traiano, som ligger ca 6 mil norr om Rom.
Seglingen börja med en fin halvvind, efter ca en timme dog vinden, efter tre timmar kom regnet som bara öste ner i en timme, där efter kom vinden igen men nu framifrån och den ökade till gissningsvis 12-14 m/s och sjön växte upp, detta vara i ca 2 timmar, där efter dog vinden igen, så en dag med stor variation, vi angjorde hamnen vid halv tiotiden på kvällen.
Nästa dag blev vi i hamnen då vi behövde ha lite tid för att fixa på båten och dom hade lovat regn och åska denna dag, så bättre och ta det lugnt en dag.
Dagen bestod av oljebyte på motorn och byte av dieselfilter, samt kontroll av olja i backslag och till propelleraxeln. Vi hade även fått in lite vatten genom ankarboxen från gårdagens oväder, denna avvattnas ner i en brunnen i kölsvinet och det blev så mycket av det, att det svämma över i brunnen, så lite rengöring där också, samt lite diverse små pyssel.

Jag har även skicka lite mail till ett par hamnar vid Rom och fråga om plats och pris, vill vara säker på att vi får plats när vi kommer dit i morgon, ja, så var det ju det med spotten, har mailat dom också, fortsättning följer på det.

I dag var det första gången på 6 veckor som jag hade jacka på.

Efter udden här kom regnet.

Fick ta fram cyklopet i det värsta regnet.

Blev en fin kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar