måndag 17 augusti 2015

17/8
I dag så gick jag ut från kanalen vid 9 tiden hade sett ut en hamn ca 30 sjömil längre ner i staden Anzio.
När jag kom ut så gick där två meter höga dyningar och ingen vind, vilket rullande, nu kan nog gott säga att allt på båten är sjörullat, öl whisky, jag, mm.
När jag kom fram så fanns där inga platser eller rättare sagt det verka inte vara någonstans att lägga till, privat hamn och fiske hamn, så vidare till nästa hamn i staden Nettuno som låg 2 sjömil längre in, när jag kom fram så anropade jag hamnen på VHF kanal 9 flera gånger, prova även ringa, men ingen svarade, så jag la till vid en kajkant och efter en timme fick jag tag i några som jobba i hamnen, dom undra när jag kom, fick flytta till en annan plats längre in och gick upp för att betala, dyraste hamnen hitintills 70 euro för en natt.
I Staden finns Basilikan Santa Maria delle Grazie e Santa Maria Goretti vilket är ett berömt vallfartsmål. I dess krypta vilar jungfrumartyren Maria Goretti. Här finns även en krigskyrkogård från andra världskriget med över 7 400 amerikanska gravar, bla. från slaget om Monte Casino.

Men tyvärr så har jag inte råd att stanna en natt till, spräcker budgeten totalt med så här dyra hamnar, så i morgon drar jag vidare till en av öarna söder över, siktar nog på I Di Ponza och hoppas att där finns plats i någon ankarevik.
Kan ju säga det också att i dag har jag bloggat och kollat vädret med det nya italienska telefon kortet som internet, fanns inget internet i denna hamnen.

Anzio.

Nettuno med sitt höghus som påminner om Empire state building.

Gränd uppe i gamla stadsdelen.

När man kom ut i andra sidan fanns där ett torg med restauranger.

Gamla stadsdelen sett från hamnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar