söndag 24 maj 2015

Natten!
Så här blev det, det var inte kl 23 som konvojen skulle ske utan det var då dom fick beskedet på när järnvägsbron kunde öppnas, så tiden när konvojen börja blev 01.50 och den varade ca 1,5 timme, vi var 3 segelbåtar och ett kryssningsfartyg som skulle igenom, lite bökigt med en så stor båt som precis kan passera genom kanalen, rör dessutom upp en massa vatten bakom sig som det är svårt att styra i. När vi så småningom var igenom och jag hade förtöjt så var kl ca 04.00, lite svårt att sova med en gång då man var lite uppe i varv efter genomfarten, men tror att jag somnade vid 5 tiden, steg sedan upp vid 10 tiden och börja titta på broar och broöppningar den dagen, visade sig att nästa bro var till flygfältet, så den öppnades bara vid fyra tidpunkter på dagen och nästa tid var mellan 12,30 och 13,30 så det fick då bli den tiden att passa.
Kanalerna passera precis vid sidan av flygfältet så planen kom och landade med några minuters mellanrum, lite som när man seglar vid Kastrup, känns som dom är nära när dom flyger över en.
Fick vänta på en del broöppningar i dag, vet faktiskt inte varför vissa skall behöva ta sådan tid, en cykelbro fick jag vänta 30 minuter på och tror att åtminstone 3 gånger så stängde dom bron när jag bara var några minuter från den och sedan fick jag vänta 20-30 minuter innan dom behaga öppna igen.
Söndag.
Broarna öppnar inte fören kl 10 i dag, så lite sovmorgon, skulle gör 5 broar och ca 14 kilometer till järnvägsbron i Gouda, som jag var tvungen att passa tiden till, kl 12,13 skulle den öppna och nästa där efter kl 14,13, så jag ville inte missa tiden och bli tvingad att ligga ytterligare två timmar till nästa öppning.
Han i tid, men då visade det sig att öppningen var 12,27, gissar att dom anpassar sig efter tågtidtabellerna, men lite svårt att vet när öppningarna är innan, hade ytterligare en sådan under dagen och den skulle då öppna kl 16.00, hann även med den, fastän jag fick motström med nästan 2 knop sista biten. Hamn för natten blir Dordrecht, var här även för 3 år sedan, hamnen ligger mitt i staden mellan husen och man får begära en broöppning för att komma in hit, en mycket trevlig lite hamn, att rekommendera om där är någon som har vägarna förbi. i dag skall jag inte klaga på vädret, strålande solsken och 25 grader varmt i solen och 18 grader i vattnet.
I morgon är planen att jag skall ta mig ner till Zierikzee, för att på tisdag kunna ge mig ut på de stora haven igen.


Det stora kryssningsfartyget på väg ut.

Kanalfarande nattetid genom Amsterdam.

Första bron vid flygplatsen, öppnar bar 4 gånger om dagen.

Bil av, många har sina bilar med på pråmarna och lyfter då iland dom när man behöver använda bilen.

Känns när, undra hur hög masten nu var!


Ubåt på torra land.

Fanns en hel del odlingar längs kanalen, med små kanaler mellan.

Söndagsnöje, tre man drar båten längs kanalen när dom hade motvind, mötte antal sådana.

Man kan då även ro dom och gissningsvis så kunde man kanske då också segla dom

Villa, motorbåt för semester och segelbåt för nöje.

Natthamn för lördagen blev vid några stolpar längs kanalkanten.

Broöppning, hela vägbanan rakt upp.

Öppning av järnvägsbron.

Inte mycket över på friborden, ligger jäms med vattenytan.

Översvämningsskydd, om vattenståndet skulle stiga för mycket stänger man dessa portarna.

Nu pratar vi segelbåt.

Här ligger jag i Dordrecht.


Inloppet till hamnen med bron, de två röda lamporna vid sidan om bron, betyder att den är stängd för dagen, brovakten har gått hem.
Litet stadsfoto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar