fredag 31 juli 2015

28/7
I dag är jag i Italien!
Vinden la sig sent i går kväll, så i dag var det bara till att sätta kurs mot Loano och marina di loano, där jag i går bokade plats.
Det var även i dag höga dyningar på havet, vågorna startade bakifrån och slutade framifrån, de sista 3 timmarna och nästan ingen vind, så blev det ganska mycket rullande ändå, fick även ca 1 knops motström i dag, inget man precis önskar sig när man har 65 sjömil att gå, blev ett snitt på 4,8 knop i dag
I dag passera jag Nice, Monaco och San Remo, många kända ställen här och många stora lustjakter, har mött och blivit omkörd av ett antal i dag och helikoptrar har surrat i skyn hela dagen.
Angående platsen i hamnen, så ja det var inga problem, här var inte direkt fullt.
Blev lite problem med betalningen, dom tog inte kort nu på kvällen utan endast kontanter och jag hade bara 25 euro i kontanter, så jag försökte pruta till mig det priset, men tyvärr, så antingen fick jag fixa mera kontanter eller vänta till 8.30 i morgon bitti när hamnkontoret öppna och jag tänkte sticka vid sju, så det gick ju inte, upp på stan och jaga ifatt en uttagsmaskin, tyvärr tog jag varken mobil eller kamera med, men det var en alldeles förtjusande liten by Loano, strandpromenad, massa små gränder, gammal byggnader, kyrka mitt inne bland husen, uteserveringar i gränderna som det är i Italien, man sätter bara ut några bord utanför restaurangen, här skulle man stannat lite längre, men nu går ju inte det, har bestämt annat viktigare möte med familjen i övermorgon.
29/7
Sicken överfart.
Min första egna ”överfart” på ca 75 sjömil, var lite nervös innan, hade jag tolkat vädret rätt, hur kommer sjön vara där ute med tanke på de sista dagarnas blåst och jag visste att i kväll kommer där mera vind, så hur lång tid kommer det att ta mig att komma över.
Det började bra, nordlig vind ca 5 m/s, satta segel och segla i två timmar sedan vred vinden till rakt framifrån och dog och sjön börja växa och vågorna om från alla håll, så båten for hit och dit, när jag satt och åt så kom en våg och slog så hårt i sidan på båten att jag spillde ut kaffet över mig och mackor och pålägg for rätt ner på durken.
Detta inferno pågick i stort sätt hela dagen, vid 17 tiden kom vinden tillbaka och jag kunde sätta ett segel, då blev det lite bättre, men vågorna växte och vissa var nu nog 3 m höga.
Vid 21 tiden runda jag klipporna och vände in i La Spezia bukten.

Efter 3 470 sjömil, var jag här, där jag hade bestämt möte med familjen.
Nu blev hamnen inte i La Spezia pga. av att den ända lediga hamn där kosta 110 Euro natten, så det fick bli i Fezzano strax utanför.

I dag så rörde alla de stora lyxkryssarna på sig.

Monaco.

San Remo.

Vissa hamnar här har kontrolltorn.

Färjan till Korsika och Sardinen.

Här bakom ligger La Spezia bukten.

Innanför denna skall jag för att komma in i bukten.

Sett från andra hållet.

Inseglingsfyr modell äldre.

Denna mötte jag i inseglingsrännan.

La Spezia i kvällsljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar