onsdag 22 juli 2015

19/7
Steg upp kl 9, efter en natt där det har varit högmusik till kl 05.00 och mygg och varmt, så inte mycket sömn.
Vid 11 tiden så satte jag kurs mot Palamas, här skulle enligt pilotboken finnas så man kunde ankra utanför hamnen i lite skydd av pirarmen.
I dag så är det söndag alla verkar vara ute och seglar, man går då från land rätt ut och när man tycker det är bra så vänder man rätt in igen, jag som då gick längs med har haft fullt upp med att hålla reda på alla, för dom kan passerar framför med god marginal, för att sedan helt plötsligt vända tillbaka och då ligga på kollisionskurs, så man fick vara vaken här.
När jag kom till Palamas, vid 20 tiden så hade de som ligger för dagen lämnat ankareviken och jag kunde knö in mig mellan en Holländare och en Fransman, blev en fin kväll och natt, det svalnade av till ca 24 grader i båten, vilket man inte är van vid.
20/7
Sov gott och vaknade till en fin morgon med vindstilla och behaglig morgontemperatur.
Drog upp ankaret vid 8 tiden och satte kurs mot Cante-en Roussillon- Saint-Nazaire i dag är jag tillbaka i Frankrike efter 5 veckor, Vid 19 tiden angjorde jag hamnen.
Måste ställa om i huvudet nu från spanskan till franskan, inte för att jag pratar något av dom, men om jag skall försöka klura ut vad dom säger så kan det vara bra att veta vilket språk jag skall försöka förstå, ja så klart kan några få ord på dom olika språken som, goddag, god kväll, adjö, tack och några till.
I kväll så var här träbåtsträff i hamnen med lite fransk live musik med dragspel och sång.
21/7
Jag gissar att bara för att jag nämnde att det var lite svalare för en gång skull, så blev det tvärtom i natt, har haft 28 grader i båten hela natten, har varit ganska svårt att sov, prova sova i sittbrunnen, men lite för obekvämt för mig, prova sova i förpiken, för varmt, till sist så blev det akterkabinen.
La ut vid 9 tiden och satte kurs mot Cap Dágde, det blev en varm dag, nästa helt vindstilla och 35 grader varmt i dag.
Hamnplatsen här kosta 44 euro och då ingick en flaska Rose vin, kanske något att ta efter där hemma. Hamnen här är ganska stor 2 500 platser med bebyggelser runt om.
Även här var underhållning med ett band från Porto Rico med dansare.
Är lite si och så med Wifi i hamnarna, Spanien var där i dom flesta, även om dom kanske inte var så bra, här i Frankrike så är det sämre så här långt, där jag ligger nu så kan man få 30 minuter gratis till datorn, där efter kostar det 3 euro för ytterligare 30 minuter eller 9 euro för en dag, problemet är att få det till att fungera, vilket jag då inte fick, skulle dock behövt att det fungera så jag kunde ladda ner en ny väderprognos för nästkommande dagarna.
22/7
Har fortfarande inte fått internet till att fungera, kasst, ursäkta.
Prognosen för dagens väder som jag då fick på hamnkontoret sa att det skulle blåsa  7 Beaufort från nordost, jag skall öster ut, så ingen bra prognos, dom sa även att i morgon skulle det blåsa ännu mera, skulle verkligen behöva få tag i internet och själva kunna ladda ned min egna gribfiler.

Nu sitter jag uppe på turist informationen och lånar deras internet, äntligen.

Hus med havsutsikt.

Kvälls vy från ankringsplatsen.

Nu blir klipporna allt mindre.

Sista udden att runda innan det blir Frankrike.

Kanske en till.

Här sitter dom och fiskar lite över allt.

Gränsen mellan Spanien och Frankrike.

Kväll med träbåtar


och live musik

och gamla bilar.

Här bakom ligger hamnen Port Cap Dágde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar