lördag 18 juli 2015

18/7
Det blev en runda i Barcelona i dag, tog metron in till centrum, där jag först gick på marknad och här sålde man precis allt mellan himmel och gjord, begagnade kläder, ny kläder begagnade skor, ny skor, verktyg, prydnadssaker, begagnade telefoner, datorer, surfplattor, laddare, verktyg, smycke, ja allt.
Där efter så blev det en promenad upp till Sagrada Família vilken är en mycket stor, ännu ej färdigbyggd basilika, blev aldrig färdig. Arkitekt och ursprunglig skapare till bygget var Antoni Gaudí. Det fullständiga namnet är Temple Expiatori de la Sagrada, efter detta blev det en promenad runt på smågatorna och en öl på en liten uteservering, varmt i dag och dessutom storstad.
I natt så är det party, eller kanske disko eller kanske house fest, här på stranden sidan om, kommer nog att spela hela natten, finns en stor sen precis vid sidan om hamnen, jag kan se lamporna och höra musiken och publiken som jag nästan var där .

Har studerat lite hamnavgifter på hamnarna här framöver, för att försöka få koll på de dyra hamnarna, Man har tariffer här som säger båt, 10x3,5 nästa är 12x4, 15x4,5 osv. jag hamnar då på 12 m, här skiljer sig då även tarifferna beroende på olika säsonger, vintersäsong, försäsong och då även efter, mellansäsong och högsäsong, tarifferna kan då vara tex. 41€, 44€, 52€ och 92,00€ för de olika tiderna på året, börjar närma mig den dyra tiden, har mejlat några här i förväg, men får inga svar.

Här ligger jag i Port Forum som är en gammal OS hamn.

Marknad i två våningar.

Data och telefon prylar.

Tavlor, keramik, ringar mm.

Begagnade skor, gäller bara hitta två som hör ihop.

Verktyg och reservdelar av diverse typ.

Taket på marknaden var i blank mässing eller något.

Sagrada Família.

Baksidan.

Sidan.

Dom säljer lokalt vin i 5 l dunk för 5 euro på dom flesta orterna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar