fredag 13 maj 2016

13/5, Så var det fredag igen, har varit en vecka med diverse jobb på båten, har polerat färdigt friborden, fått på försegel, rengjort motorrummet, bytt länspumpen, fixat nya kablar till ankarspelet, så nu fungerar bogpropellerfjärrkontrollen även på ankarspelet, har även dragit kablar till motorinstrumenten i sittbrunnen, bla. varvräknaren fungera inte som den skulle och där var flera kopplingar på kablarna, så lika bra att byta då jag inte vet var felet är, håller även på att få in en slang som går upp till sittbrunnen för att få till en fungerande dusch där. Kan dock konstatera att är det bökigt i vanliga fall att dra kablar mm i båten så är det ännu värre nu när man samtidigt bor i den.
Angående motor, så är sista beskedet att den är tidigast klar nästa fredag, om det nu stämmer så har det då gått 2 veckorna som han sa, håller tummarna att den är klar då, man hör ju som sagt alla möjliga skräckhistorier om hur lång tid det kan ta.
Min närmsta båtgranne, här på land, är Italienarna och häromdagen så skulle han bjuda på kvällsmat, pasta förstås, men i stället för att fixa det i hans båt, så kom han på den briljanta iden att bjuda in vår andra båtgranne som är från Tyskland och har en katamaran, så vi kunde sitta där i stället, klart rymligare.
I går så kom det regn och röd sand, så efter regnet var det röd sand överallt, bara till att tvätta båt igen.
Just nu är här festival i stan och här är marknad på hela gatan utanför hamnen, är cirka en kilometer lång, så nu får man gå genom hela marknaden när man skall upp till stan och handla.

Man börjar nu komma in i medelhavstempot, tog inte mer än lite över en vecka.

Förbereder för att få på förseglet.

Inte mycket plats mellan båtarna när man skall polera.

Soltaket på och utsikt över varvat.

Motorrum städat, nu fattas bara motorn.

Mycket folk på marknaden utanför.

Här kan man se masterna på båtarna inne på varvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar