tisdag 9 juni 2015

8/6
Dagen började med att vi gick till affären för att fylla på mat och dricka till båten.
Där efter så begav vi oss ut på havet igen för att segla till Aber-Wrach.
Vi fick en segling med en medvind på 10-14 m/s, en medström på 2 knop och 3-4 m vågor och Micke älskade varenda minut av det, det blev mycket handstyrande i dag, då vågorna var för besvärliga för Nisse. Solen sken på oss hela dagen men temperaturen höll sig på sina 16 grader.
Vi seglade 50 sjömil i dag på 6,5 timmar och hade en snitt hastighet på 7,5 knop så det gick bra.
När vi kom in till hamnen så kom hamnkaptenen och mötte oss, han sa att han ville ha alla båtarna på insidan för det skulle blåsa upp och det kommer att bli en hel del sjö på utsidan, så vi blev anvisad en plats inne i hamnen.
Prognosen för dagen var 8-9 m/s och vågor på 2 m, så här är det nästan varje dag, men det blir alltid mer vind och högre vågor än det som står i prognosen, jag har nu varit iväg i 5 veckor och det har blåst och varit kallt större delen av tiden, undrar om det skall bli sommar.
9/6.
Vi vaknade på morgonen av att det ven i masterna och ryckte i förtöjningarna, vinden hade ökat till närmare 18 m/s och prognosen ser ut så för både i dag och i morgon, skall till och med öka lite till, så det är bara till att konstatera att vi kommer att ligga inblåsta här i minst två dagar, är som sagt mycket vind här mest hela tiden, har nog inte blåst mycket under 10 m/s någon dag, tror kanske att det kan ha att göra med att det fortfarande inte har blivit någon värme så lågtrycken ligger och snurra runt oss hela tiden.
Då vi ligger stilla i dag så får det bli en dag med städning och tvätt, samt lite små fix med båten.
När jag var uppe och stoppade i en maskin tvätt kom jag att prata med en Fransman och vi diskuterade bland annat vädret och vind, han sa då att vädret brukar vara lite ostadigt fram till tredje veckan i juni sedan vänder det, så vi håller tummarna.

Han sa även att om vi skulle korsa Biscaya över till Spanien så ville vi inte gå för långt in i bukten, för då fans risken att fick ogynnsamma vindar, lite bra tips från dom som seglar här.

Blid från de små gatorna i Treburden


Segling ut från Treburden

Styrman.

Kapten som styr.

Fyr hus i inloppet till Aber-Wrach.

Här ligger vi i Hamn, man kan skymta Daphne längs bort.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar