onsdag 10 juni 2015

10/6
Vi tog bussen till Brest i dag för att hitta på något när vi ändå bara ligger inblåsta, trevlig bussresa som gick genom småbyarna in till Brest, kostnaden för bussresan gick på 2 euro enkelresa vilket var överkomligt.
Vi spendera dagen där med att gå runt och titta lite i hamnen och uppe i staden.
På bussresan tillbaka så höll vi tummarna att vinden skulle ha börjat lägga sig, men inte, den blåste fortfarande med samma styrka och vågorna sköljde över bryggan och över Daphne, så nu är hon helt täckt med salt då det har sköljt vågor över henne i två dagar, vattnet här är ju lite saltare än det vi har hemma, så man kan se saltavlagringarna över allt på båten.
Kan ju säga det också för att man kanske skall förstå lite bättre hu mycket det blåser så är det så mycket att vi får ha spisen på kardanupphängning (så den kan röra sig) när vi lagar mat, då båten lutar i vinden, i hamnen.
Vi har träffat många seglare i hamnen som siktar på att komma iväg i morgon, när man träffar någon här i hamnen så är samtalsämnet vinden, vågor, strömmen och var man är på väg, en engelsman som kom i går berättade att dom hade haft 44 knop i vinden där ute, så det hade gått undan.

Nu håller vi tummarna för att vinden lägger sig under natten så vi kan komma iväg i morgon.
Här kommer några foto från Brest nedan.

Här går vägen rätt genom huset.

Fästningen i Brest.

Gatubild.

En till.

Vägen längs kanten ner till hamnen.

Bukten utanför med hamnen där nere.

I väntan på bussen tillbaka till hamnen.

Bild på där vi ligger nu, sjön sköljer över bryggan och över båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar